ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – OΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

Επειδή η αγορά ενός ακινήτου από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο αγοραστή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συναλλαγές και ως προς αποφυγή τυχόν λανθασμένης επιλογής οφείλει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες προκειμένου να διαπιστώσει τη νομιμότητα των τίτλων, και να οδηγηθεί χωρίς προβλήματα στη μετέπειτα σύνταξη και υπογραφή του οριστικού συμβολαίου μεταβίβασης του ακινήτου.

Συγκεκριμένα ο Δικηγόρος στον οποίο θα ανατεθεί ο έλεγχος θα πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Να ελέγξει τα βιβλία μεταγραφών του αρμόδιου Υποθηκοφυλακείου στο οποίο ανήκει το εν λόγω ακίνητο, προκειμένου να διαπιστώσει αν το μεταβιβαζόμενο ακίνητο ανήκει πράγματι σ’ αυτόν που εμφανίζεται ως πωλητής και αν ανήκει σ’ αυτόν ή τους δικαιοπαρόχους του επί τουλάχιστον 20 ετών.
  • Να ελέγξει τα βιβλία βαρών του αρμόδιου Υποθηκοφυλακείου, προκειμένου να διαπιστώσει εάν στο όνομα του πωλητή ή των δικαιοπαρόχων του υπάρχουν τυχόν εγγεγραμμένες υποθήκες, προσημειώσεις υποθηκών, κατασχέσεις ή δικαστικές διεκδικήσεις- αγωγές.
  • Να ελέγξει τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, του πίνακα κατανομής χιλιοστών και του κανονισμού της πολυκατοικίας, αν το εν λόγω ακίνητο είναι οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) σε πολυκατοικία ή σε συγκρότημα κατοικιών.


ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – OΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε